2. Sınıflar Turabi Baba Kütüphanesinde26 Mart 2015

TURABİBABA KÜTÜPHANESİ GEZİSİ:

“Kitapsız yaşamak; kör, sağır, dilsiz yaşamaktır.” Demiş Ulu Önder Atatürk. Biz de Atatürk’ün öğütleri doğrultusunda, öğrencilerimize kitap sevgisi aşılamak adına bu geziyi düzenledik. İçimizde bazıları ilk defa kütüphane görecekti. Merak ettiğimiz o kadar çok şey vardı ki…

Önce kütüphaneyi gezerek bu merakımızı giderdik. Sıra soracağımız sorulara gelmişti. Kütüphane görevlisi bizlere kütüphanenin sunduğu hizmetleri,  bu hizmetlerden faydalanma şartlarını anlattı. Kütüphanelerin, insanlar tarafından bağışlanan kitaplarla oluşturulduğunu, hatta bizim de okuduğumuz kitapları bir kütüphaneye bağışlayabileceğimizi söyledi. Gezi sonunda hediye edilen kitaplarımızla birlikte, mutlu bir şekilde okulumuza döndük.