4. Sınıflar Zooloji Müzesinde20 Kasım 2014

ZOOLOJİ MÜZESİ’NE GİTTİK

Okulumuz 4- A sınıfı öğrencileri olarak Fen Ve Teknoloji dersinde öğrendiğimiz canlıların büyüme, beslenme, hareket etme gibi temel özelliklerinden haberdar olarak gittiğimiz Zooloji Müzesi’nde çevremizde gördüğümüz canlı hayvanların dışında görmediğimiz fakat var olduğunu bildiğimiz en az 2500 tür canlılığını kaybetmiş varlıkları fark ederek bilgi sahibi olduk. Gezide en çok ilgimizi çeken şey insan ve goril iskeletinin benzerliği oldu. Sürüngenler, kuşlar, yırtıcı hayvanlar, zehirli böcekler, deniz canlıları, böcek larvaları, koyun embriyosu ve anne karnındaki  cenin ilgimizi çeken diğer canlılardı. Bu gezi bizi hem çok eğlendirdi hem de bize hayvanlar alemi ile ilgili yepyeni bilgiler kazandırdı. Bir boz ayının yanında fotoğraf çekilerek bu güzel anları ölümsüzleştirmek de ayrı keyifliydi.Öğrendiğimiz güzel bilgilerle okulumuza döndük.