Beden Eğitimi ve Spor

Çocuk durmadan hareket eden, tümüyle etkin bir varlıktır. Çocuk, organlarını çalıştırmak, iskelet yapısını kuvvetlendirmek, ciğerlerini geliştirmek için harekete ihtiyacı vardır. Bu hareketlilik çocuğun hem fazla enerjisinin harcanmasını hem de bedenini bol bol besin ve oksijen alarak büyümesini sağlar. Çocuk için hareketlilik son derece önemlidir.

Okul öncesi çağı çocuklarının en belirgin özelliği hareketli olmaları ise; çocukların bu hareket ihtiyacını karşılayacak en uygun etkinliklerden biri de beden eğitimi çalışmalarıdır. Bu çalışmalar çocuğun kas koordinasyonunun, dayanıklılığının, kuvvet ve esnekliğinin geliştirilmesinde büyük önem taşır. Lider Şişli Koleji Anaokulun da Beden Eğitimi dersleri oyun şeklinde işlenerek çocuklara hem sporu sevdirmek hem de keyifli vakit geçirmelerini sağlamak hedeflenmektedir.  Bunun yanı sıra bu çalışmalar sırasında çocuk daha sağlıklı, daha mutlu bir birey olur. Çocuğun kendi kendine bir şeyler yaptığını fark etmesi onun daha güvenli ve bağımsız olmasını sağlar.

Sporun altyapısının anaokulunda verilmesi gerektiğini dikkate alan, Lider Şişli Koleji Anaokulunda Beden Eğitimi derslerine bir Beden Eğitimi öğretmeni nezaretinde çalışılmaktadır ve yıllık çalışma programına uygun şekilde dersler işlenmektedir.