MÜDÜRÜMÜZDEN

Yeni eğitim-öğretim yılının öncelikle Lider Şişli ailesine daha sonra tüm ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Eğitim-öğretim uzun soluklu bir yoldur. ‘’Dinlenmemek üzere yola çıkanlar yorulmazlar.’’ anlayışıyla bu uzun soluklu yolda Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını benimsemiş, topluma faydalı bireyler yetiştirmek en temel hedefimizdir. Lider Şişli Okulları öğretmenleri olarak bizler öğrencilerimizin her türlü donanıma sahip olacak şekilde mantık ve muhakeme gücü gelişmiş, farklılıklara saygılı, hoşgörülü ve eleştirel düşünme kabiliyetine sahip bireyler olmalarını çok önemsiyoruz. Atatürk’ün “Öğretmenler, cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmenizi ister.” sözünü kendimize yol haritası yaparak öğrencilerimizin Atatürkçü düşünce sistemini ulusal bir ideoloji olarak benimsemelerini sağlıyoruz. Bu bağlamda geniş bir yelpazede titiz ve özenli bir eğitim veriyoruz.

Atatürk’ün eğitim anlayışı ve onun ilkeleri ışığında akademik mükemmelliği sanat, spor ve bilim alanındaki kulüp çalışmalarıyla destekliyoruz. Münazara etkinlikleri, yaratıcı yazarlık çalışmaları ile öğrencilerimizin okuma anlama becerilerini ve algılarını geliştirmeye önem veriyoruz. Yaptığımız laboratuvar çalışmaları, bedensel ve zihinsel aktiviteler ile öğrencilerimize hem eğlenceli hem de öğretici bir okul ortamı sunuyoruz.

Uyguladığımız yoğun yabancı dil programı ile öğrencilerimizin dil becerilerini geliştiriyor ve dil öğrenmeye dair farkındalığını arttırıyoruz. Dil öğretiminde kullanılan yeni metotlarla öğrencilerimizin eğlenerek ve en önemlisi aktif şekilde kullanarak o dile hâkim olmalarını ve uluslararası kabul gören sertifika sınavlarına girip başarı göstermelerini sağlıyoruz.

Bize göre ‘yaparak yaşayarak öğrenme’ metodu etkin bir şekilde kullanıldığında başarı kaçınılmaz oluyor. Okulumuzda 3D tasarım uygulamaları yaparak öğrencilerimizin hayal güçlerinin sınırlarını zorluyor, hayal ettiklerine gerçeklik kazandırıyoruz. Üretilen ürünler ile öğrencilerimize hayallerine dokunma imkânı sağlıyoruz.

Tüm bu uygulamaların yanında her biri kendi alanında tecrübeli kadrosu ile öğrencilerimizin her anlamda kendi potansiyellerini gerçekleştirebilmeleri adına özveri ve istekle çalışıyor, geleceğe güzel nesiller yetiştirmek için ‘’ Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseridir.’’ sözünü aklımızdan hiç çıkarmadan var gücümüzle çalışıyoruz.

--------------------------------